BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ SINIFLARDA YAPILDI.

          Okulumuzda  2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı özel hedef olarak belirlenen  Bilinçli Teknoloji Kullanımı hedefine yönelik, Rehberlik Servisi tarafından 3 Yaş, 4 yaş ve  5 Yaş grubu  öğrencilerine yönelik  Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında  Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili Anaokuları için Hazırlanan  Yeşilcan ve Teknoloji adlı grup rehberlik etkinliği   07.11.2023 - 21.11.2023 tarihleri arasında sınıflar düzeyinde yapıldı. Bilinçli Teknoloji Kullanımı  ile ilgili grup rehberlik etkinliği  sınıflarda Rehber Öğretmen Tekmil ÖZDEMİR tarafından yapıldı. Yapılan etkinliğin ardından neleri artıralım? Neleri Azaltalım ve Hangisi Doğru Hangisi Yanlış konulu etkinliklerde yapılarak öğrenciler de bilinçli teknoloji kullanımı konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.Yapılan çalışmaya : Toplam 130 öğrenci katıldı.

Bilinçli Teknoloji Kullanımı ile ilgili Bilgilendirme  Etkinliğinde:

·       Ahmet’in Tableti adlı hikâye çocuklara okundu. Ardından hikâye hakkında sohbet edilerek bilinçli teknoloji kullanımı konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Hikâye hakkında sorular sorularak cep tel, tablet, bilgisayar ve televizyon izlemenin sınırlı olması gerektiği, günlük bu yaş grubunun 1 saat kullanabilecekleri konusunda bilgi verildi.

·       Neleri artıralım? Neleri Azaltalım adlı etkinlik yapıldı. Kitap okuma, top oynama, dans etme, müzik dinleme, aile ve arkadaşlarla vakit geçirme, resim ve boyama yapma gibi davranışları artırmayı, televizyon izleme, tabletle oynama, cep telefonu ile zaman geçirmenin sınırlı olması gerektiği, ailemizin bize verdiği süre dolunca bırakmak gerektiği üzerinde duruldu.

·       Hangisi Doğru ? Hangisi Yanlış? Adlı etkinlik yapıldı. Tüm çocuklara söz hakkı verilerek doğru olan ve yanlış olan resim hakkında görüşleri alındı. Teknoloji Kullanımı konusunda daha bilinçli olmaları konusunda farkındalık oluşturuldu. 


15-12-202318-12-202318-12-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi