İHMAL VE İSTİSMARDAN KORUNMA VE MAHREMİYET EĞİTİMİ KONULU ÖĞRENCİ GRUP REHBERLİK ETKİNLİĞİ YAPILDI.

Okulumuz özel hedefleri arasında yer alan İhmal ve İstismardan Korunma özel hedefine yönelik, Rehberlik Servisi tarafından  5 Yaş grubu öğrencilerine yönelik Her bireyin özel alanı olduğu ve bireylerin özel alanlarına saygı duyulması gerektiğini farketme, mahremiyet eğitimi ve ihmal istismardan korunma ile  ilgili   sınıflarda grup rehberlik etkinliği   12.03.2024 -14.03.2024 tarihleri arasında tek oturum şeklinde sınıflar düzeyinde yapıldı.  Mahremiyet Eğitimi, İhmal ve İstismardan Korunma ile ilgili grup rehberlik etkinliği sınıflarda Rehber Öğretmen Tekmil ÖZDEMİR tarafından yapıldı. Yapılan etkinliğin ardından ihmal ve istismardan korunma hedefine yönelik bilmecelerin de içinde olduğu soruların öğrencilere yöneltildiği etkinlikte, öğrencilerde kendilerini üzen, kötü hissettiren ve can güvenliğini tehlikeye sokan bir durumda bağırarak hayır deme, hemen oradan uzaklaşma ve yaşanan olayı anne, baba, öğretmenine ve güvendiği bir yetişkine söylemesi gerektiği işlenerek farkındalık oluşturuldu. Yapılan çalışmaya: Toplam 91 öğrenci katıldı.

Özel Alan, Özel Alana Saygı Mahremiyet Eğitimi Ve İhmal İstismardan Korunma ile ilgili Bilgilendirme  Etkinliğinde:

·         Özel ve Genel Alanlar (Özel ve genel eşyalar, mekanlar)

·         Ev okul ve sınıf ortamındaki özel ve genel mekanlar

·         Bireylerin özel alanlarına saygı duyulması

·         Bedenim bana ait bilinci

·         Bedenimizdeki özel bölgeler

·         İyi dokunuş ve kötü dokunuş (İyi dokunuşa ve kötü dokunuşa ait örnekler verilerek öğrencilerin bu davranışı fark etmesi sağlandı.)

·         Rahatsız eden dokunuşlara karşı yapılması gerekeni bilmesi

·         Rahatsız olduğu durumlarla karşılaştığında hayır diyebilmesi

·         Öğrendiği hayır deme, kaçma eylemini tehlikeli gördüğü kişilere karşı en hızlı şekilde, zorlanmadan, çekinmeden uygulayabilmesi

·         Karşılaştığı tehlikeli durumlarda bağır kaç ve söyle tekniğini kullanması.

·         Eba'dan mahremiyet eğitimi ile ilgili eğitici video izlettirilerek sohbet havasında öğrendikleri tekrar pekiştirildi

·         Öğrencilerde  kendilerini üzen, kötü hissettiren ve can güvenliğini tehlikeye sokan bir durumda bağırarak hayır deme, hemen oradan uzaklaşma ve yaşanan olayı anne, baba, öğretmenine ve güvendiği bir yetişkine söylemesi  gerektiği işlenerek farkındalık oluşturuldu.

26-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-2024