OKULA VE ÇEVREYE UYUM ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİ ETKİNLİĞİ YAPILDI.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından  Genel  Hedef olarak belirlenen Psikolojik  Sağlamlık konusunda,  Okula ve çevreye uyum sağlamaları ve bu zorlu süreci rahat atlatabilmelerine yönelik Rehberlik Servisi tarafından  Okula Başlamaya Yönelik Duygularını İfade Etme kazanımına ve  Öğrencilerle tanışma amacına yönelik 3 yaş, 4 yaş ve  5 Yaş grubu  öğrencilerine yönelik  Adım Adım Duygularım adlı grup rehberlik etkinliği 26.09.2023 -03.10.2023 tarihleri arasında sınıflar düzeyinde yapıldı. Öğrencilerle tanışma, Rehberlik Servisini tanıtma ve okula uyum sürecine katkı sağlamaya yönelik  yapılan Adım Adım Duygularım adlı grup rehberlik etkinliği Rehber Öğretmen Tekmil ÖZDEMİR tarafından  sınıflarda yapıldı.  Yapılan etkinliğin ardından şimdi okullu olduk şarkısı öğrencilerle birlikte söylenerek okula dair pozitif duygular edinmeleri sağlanmıştır. Yapılan çalışmaya: Toplam 151 öğrenci katıldı.

Okula ve Çevreye Uyum Konulu Bilgilendirme  Etkinliğinde:

·       Tanışma Etkinliği

·       El Kuklası ile sınıfa girilerek çocukların dikkati çekildi. Önce Kuklanın kendini tanıtması sağlanarak okula başlama konusunda neler hissettiği yönünde duygusunu anlatması konusunda konuşturuldu.  Tüm öğrencilerin okula başlamaya ilişkin duygularını ifade etmeleri istendi. Tüm duygulara kabul edici tepkiler verildi.

·       Okula başlamadan önce endişelenmek, korkmak, tedirgin olmak ne kadar doğalsa, sınıfa geldikten ve okulumuzu öğretmenimizi tanıdıktan sonra kendimizi daha mutlu, huzurlu ve güvende hissetmemiz de o kadar doğal. Önemli olanın hissettiğimiz tüm duyguları paylaşabilmek. Benimle Rehber Öğretmeni ve öğretmeninizle istediğiniz zaman hissettiğiniz tüm duyguları paylaşabilirsiniz.

·       Öğrencilerle bu güne kadar okulda neler yaptıkları ile ilgili sohbet edildi.

·       Yapılan etkinliğin ardından şimdi okullu olduk şarkısı öğrencilerle birlikte söylenerek okula dair pozitif duygular edinmeleri sağlanmıştır.


14-12-202314-12-202314-12-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi